Opći uvjeti

OPĆI UVJETI

DOBRO DOŠLI!

Pred Vama se nalazi novi i poboljšani Jako Hrvatska web shop. Cilj je da je svakome od vas ponudimo ono najbolje što imamo i po naj pristupačnijim cijenama.

UVJETI PRODAJE

Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.
Ako naručena roba nije isporučiva, Jako Sport d.o.o. će ponuditi kupcu drugu najsličniju robu i nakon što kupac potvrdi e-mailom da mu ponuda odgovara najranije slijedeći dan isporučiti će robu kupcu prema odbranom načinu dostave. Ukoliko kupcu ponuda ne odgovara izvršit ćemo povrat sredstava.
Robu ne isporučujemo na temelju potvrde o uplati, već tek nakon što uplata bude vidljiva na našem transakcijskom računu. Kod uplata u hrvatskim poslovnim bankama to je najčešće sljedeći radni dan, a u velikom broju slučajeva dva radna dana od dana uplate, a kod plaćanja u poslovnicama Hrvatskih pošta, minimalno dva radna dana nakon uplate.
Ukoliko plaćate virmanom ili općom uplatnicom i želite da Vam pošiljka stigne što prije za ovu vrstu plaćanja, molimo Vas pravilno popunite virman ili opću uplatnicu i obavezno upišite pravilan poziv na broj odobrenja jer može utjecati na isporuku, a uplatu izvršite u poslovnoj banci najkasnije do 12.00 sati.
Za sve uplate koje su primljene prije 12.00 sati i vidljive su na našem računu, isporuka kreće isti ili slijedeći radni dan, a vrijeme isporuke nadalje ovisi o uvjetima isporuke kurirske službe i adresi na koju se roba isporučuje. Za sve uplate primljene poslije 12.00 sati, isporuka kreće najranije slijedeći radni dan
Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena u u JAKO Web Shopu nije ispravna ili je u međuvremenu promjenjena, zadržavamo pravo na izmjenu. Jako Sport d.o.o. zadržava pravo da Vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene te da Vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu.
Ukoliko se naručeni proizvodi rasprodaju do zaprimanja uplate na naš račun, obavijestit ćemo kupca te mu ponuditi sličan proizvod ili vratiti novac.

UVJETI DOSTAVE

Ukoliko je plaćanje proizvoda izvršeno radnim danom (pon. – pet.), naručeni proizvodi dostavljaju se kupcu najranije slijedeći dan nakon što je transkcija provedena, a kad je uplata izvršena subotom ili petkom poslije podne proizvodi se dostavljaju prvi slijedeći radni dan.

Važno!

Kod preuzimanja robe od dostavljača prvo pregledajte da li je ambalaža oštećena te ukoliko je oštećena ne preuzimajte pošiljku nego dostavljaču skrenete pažnju na oštećenje i zatražite da proizvod vrati nama. Također provjerite sadržaj paketa, da li ste dobili sve što ste naručili te da li ima oštećenja i ukoliko uočite bilo kakav problem obavijestite dostavljača i odbijte preuzimanje pošiljke. Ukoliko preuzmete pošiljku smatrat će se da je ugovor ispunjen.

Narudžba i PLAĆANJE kupljenih proizvoda

Proizvode naručene putem Jako Web Shop-a možete platiti jednostavnim sustavom plaćanja PayWay, slijedeći proceduru kroz koju Vas sustav vodi, platiti virmanom ili prilikom preuzimanja pošiljke. U slučaju da nemate mogućnost plaćanja karticom, uplatu možete izvršiti internet bankarstvom ili općom uplatnicom u banci ili pošti. U tom slučaju unesite tražene podatke u sustav i nakon što uplata bude evidentirana, Vaša narudžba će biti poslana i o čemu ćete biti obavješteni mailom.

Jako Hrvatska Web Shop omogućuje kupnju odabranih proizvoda plaćanjem izravno putem interneta.

Nudimo Vam sljedeće opcije plaćanja na webshopu:

  • plaćanje pouzećem
  • jednokratno plaćanje bez odgode kreditnim/debitnim karticama Maestro, MasterCard, Visa, Diners, American Express putem web-a (PayWay – sigurna veza)
  • obročno plaćanje do 6 rata bez kamata moguće je karticama Diners (minimalni iznos narudžbe od 300 kuna)
  • obročno plaćanje do 12 rata bez kamata moguće je karticama MasterCard i Visa Zagrebačke banke  (minimalni iznos narudžbe od 300 kuna)
  • obročno plaćanje od 12 do 24 rate bez kamata moguće je karticama MasterCard i Visa Zagrebačke banke  (minimalni iznos narudžbe od 3000 kuna)
  • obročno plaćanje do 12 rata bez kamata moguće je karticom American Express  (minimalni iznos narudžbe od 300 kuna)

          

Ukoliko želite naručiti proizvode koje vam nudi naš webshop Jako Hrvatska i platiti kreditnom ili debitnom karticom kliknite na gumb “kupi” u tablici s cijenama i popunite navedene rubrike i elektronske formulare sustava PayWay.

Broj rata odabirete prilikom ispunjavanja podataka o kartici, gdje će Vam sustav ponuditi da odabereta broj rata za one kartice koje dozvoljavaju plaćanje u ratama.

Nakon uplate putem sustava PayWay dobiti ćete e-mailom potvrdu o uplati i račun te obavijest o daljnjim koracima.

T-COM PAY WAY SIGURAN SUSTAV NAPLATEJako Hrvatska koristi T-Com Pay Way sustav naplate kreditnih kartica.

Nakon odabira ovog načina plaćanja i izvršenja narudžbe, izravno pristupate zaštićenoj sigurnosnoj vezi u koju upisujete broj kreditne kartice.T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam.

ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

    

Posebno napominjemo da se podaci o karticama nigdje ne zapisuju ili pamte te su nedostupni djelatnicima Jako Hrvatska ili bilo kojim suradnicima, osim poslovnim bankama s kojima surađujemo.

PLAĆANJE VIRMANOM, OPĆOM UPLATNICOM ILI INTERNET BANKARSTVOM
Plaćanje virmanom ili općom uplatnicom (u bilo kojoj banci/pošti), ili internet bankarstvom je pogodno za sve koji ne mogu, ili ne žele plaćati kreditnim karticama. Molimo da nas o svojoj uplati obavijestite na mail webshop@jako.hr. Svakako ćemo Vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku o statusu dostupnosti naručene robe. Treba uzeti u obzir da može proći jedan radni dan da uplata sjedne na žiro račun, nakon čega Vam šaljemo naručene proizvode, a o čemu ćete biti odmah obavješteni e-mailom. Nije potrebno slati kopiju uplatnice mailom, ali je neophodno registrirati se na našim stranicama i unijeti u sustav tražene podatke.

PODACI ZA UPLATU
Primatelj:
Jako Sport d.o.o.
Bajani 65 – 22310 Kijevo
OIB – 93212768333
IBAN – HR5023600001102278661
Zagrebačka banka, Samoborska cesta 145, Zagreb
Svrha uplate – navesti broj narudžbe.
– Za uplate iz inozemstva:
SWIFT ZABA HR2X

Cijene 

Cijene su izražene u hrvatskim kunama (HRK), sadržavaju PDV te vrijede za sve ponuđene načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje.

Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka pogreške jer je posrijedi ljudski faktor. Takve su situacije izvanredne i za njih se Jako Sport d.o.o. unaprijed ispričava svojim kupcima. U takvom slučaju, Jako Sport će pravodobno obavijestiti kupca o ispravnoj cijeni te mogućnostima isporuke određenog proizvoda.

Akcijska prodaja

Jako Hrvatska periodično će, prema svojoj odluci, stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, visina popusta i sl.

Poslije proteka roka akcijske prodaje tvrtka Jako Hrvatska neće primati nove narudžbe prema uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Narudžba

Naručivanja i kupnja na www.jako.hr detaljnije  su opisani na linku „FAQ“ pod Kupnja.

Ako naručeni proizvod nije dostupan, Jako Hrvatska će o tome obavijestiti kupca i isporučiti mu proizvode koje su trenutno dostupni dok će preostale proizvode isporučiti u roku od 15-20 dana od dana narudžbe.

Zaštita privatnosti

Sa Vašim osobnim podacima postupamo potpuno u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, NN103-2003-06-26. Svaka informacija koju nam upućujete biti će korištena isključivo u svrhe za koje je namijenjena. Osobne podatke vodimo u evidenciji kupaca/korisnika i štitimo sukladno zakonskim odredbama.
Budite sigurni da ne prodajemo, ne iznajmljujemo i ne prenosimo Vaše osobne informacije prema bilo kojem subjektu. Osobne podatke dajete dobrovoljno u svrhu kreiranja statusa korisnika i samo za tu svrhu će biti korišteni.

Prigovori i sugestije

Sukladno odredbi članka 8. Zakona o zaštiti potrošača (NN 79/07, 125/07, 79/09), obavještavamo Vas da nam eventualne prigovore možete uputiti putem e-mail-a na webshop@jako.hr.
Na upućeni prigovor odgovoriti ćemo Vam najkasnije u roku od 15 dana od dana kada je zaprimljen.

Povrat i reklamacija ispravne ili neispravne robe

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, roba kupljena na daljinu (kada kupac ne preuzima robu osobno u poslovnici nego se šalje kurirskom službom bez da ju je kupac imao mogućnost prije pogledati) može se vratiti o trošku kupca u roku najkasnije 14 dana od dana primitka, isključivo u svojoj originalnoj i neoštećenoj ambalaži na adresu tvrtke Jako Sport d.o.o., Bajani 65 – 22310 Kijevo sa naznakom – Povrat robe . Uz robu koja udovoljava povratu, obavezno mora biti priložen račun ili kopija računa jer u suprotnom povrat nećemo biti u mogućnosti obraditi. Povrat isključuje robu koju trgovac nema na skladištu u redovnoj ponudi već je naručena na zahtjev kupca i robu koja je korištena i/ili kojoj je vidljivo oštećena ambalaža. Ukoliko se neki proizvod naručuje posebno za kupca, JAKO Sport d.o.o. se obvezuje obavijestiti kupca o tome prije nego što sklopi ugovor. Ukoliko je ambalaža oštećena ili nedostaju neki artikli s računa povrat će biti odbijen.  Troškove transporta snosi kupac.

Ne odgovaramo za krivo naručenu robu. U slučaju povrata ispravne robe teretimo Vas za iznos od 20% vrijednosti vraćene robe za manipulativne troškove povrata, odnosno minimalni iznos od 100 kn. Roba mora biti vraćena prodavatelju u neoštećenoj i orginalnoj ambalaži i sa svim priloženim dokumentima. Povrat mora biti unaprijed dogovoren.  Ne odnosi se na robu vraćenu kod kupnje na daljinu i jednostranog raskida ugovora.

U slučaju eventualnog spora trgovac i potrošač će spor riješiti mirnim putem, a ukoliko nije moguće nadležan je sud u Šibeniku.

Obveze korisnika i autorska prava

Autorska prava i intelektualno vlasništvo nad proizvodima na našim stranicama su u cijelosti zadržana. Proizvodi i njihove slike na našim stranicama ne smiju se bez našeg dopuštenja preuzimati, objavljivati niti dalje ustupati trećim osobama. Stranice www.jako.hr su u vlasništvu je tvrtke Jako Sport d.o.o. Sav sadržaj na www.jako.hr kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), ikonice, audio i video zapisi, digitalni downloadi, softverski paketi i podaci vlasništvo su tvrtke Jako Sport d.o.o. ili naših partnera i zaštićeni su domaćim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava odnosno prava industrijskog vlasništva i njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti prava intelektualnog vlasništva.
Vaše korisničko ime je samo Vaše i ne smije se ustupati trećim osobama bez suglasnosti Jako Hrvatska Web Shop administracije. Jako Sport d.o.o. ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama web trgovine ažurnim i točnim. Jako Sport d.o.o. ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju. Za sve dodatne informacije kontaktirajte odjel prodaje nabava@jako.hr.

Uvjeti korištenja

Stranice www.jako.hr su u vlasništvu tvrtke Jako Sport d.o.o. Za vrijeme korištenja primjenjuju se ovdje navedena pravila i Uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Zadržavamo pravo promjene ovih pravila i Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

Korisnički račun i privatnost podataka

Ako koristite ove stranice, Vi ste odgovorni za povjerljivost vašeg korisničkog računa – korisničkog imena, lozinke i ostalih osobnih podataka kao i za restrikciju pristupa Vašem računalu. Vi prihvaćate odgovornost za sve aktivnosti koje se izvedu koristeći Vaše korisničko ime i lozinku.

Jako Sport d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje od strane tvrtke Jako Sport d.o.o. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Jako Sport d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka Jako Sport d.o.o. Stranice služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke. Jako Sport d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. Jako Sport d.o.o. se obvezuje primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i spriječavanja eventualnih zlouporaba informacija. Transakcije plaćanja kreditnim i/ili debitnim karticama obavljaju se zaštićenim protokolom SSL uz uporabu 128-bitne enkripcije, što se u svijetu smatra sigurnim načinom obavljanja novčanih transakcija. Jako Sport d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava web trgovine ili propusta djelatnika Jako Sport d.o.o.

Registracijom na stranicama ove web trgovine potvrđujete da ste u cijelosti upoznati te prihvaćate ovdje navedene uvjete korištenja.

Zahvaljujemo na povjerenju!

JAKO Hrvatska