RK Nexe

Posjetite stranice kluba na poveznici

Rukometna škola kao temelj vlastitog igračkog kadra započinje svoj rad davne 1974.g. i kontinuirano radi do danas. Od 2000.g. mladi rukometaši stalni su članovi prvih državnih mlađih rukometnih liga, a najveći uspjeh je, te godine, plasman u završnicu 1. HMKRL za godište 1986/87 i osvojeno 4. mjesto. Potičemo mlade kako bi se bavili sportom, popularizirali rukomet i jednoga dana ispisivali nove stranice klupske povijesti. Kroz mlađe dobne kategorije danas brinemo o 180 djece i 7 trenera koji su, između ostaloga, našu drugu momčad doveli do 3.HRL skupina istok. Ostale selekcije natječu se u Hrvatskim ligama kadeta, mlađih kadeta, dječaka i u mini rukometu, te u svim tim natjecanjima i na nivou Osječko-baranjske županije.
Humanitarna djelatnost odlika je velikih. RK „Nexe“ sudjelovao je i sudjelovat će i dalje u mnogim akcijama na lokalnoj i nacionalnoj razini. Pomažemo i surađujemo s mnogim rukometnim klubovima naše lijepe Slavonije ( RK Osijek, RK Đakovo, RK Đurđenovac, RK Orahovica ).
Sezona 2011/2012. donijela je još jedan korak naprijed, RK Nexe igrao je SEHA Regionalnu ligu, uz bok najboljih klubova jugo istočne Europe te osvojio odlično peto mjesto.